Amning og brystimplantater: Dét skal du vide

februar 14, 2023

Har du brystimplantater, eller overvejer du at få det? Så er det værd at vide, hvordan det kan påvirke en eventuel amning. For kan du amme med brystimplantater, og hvad er i det hele taget the do’s and don’ts? Læs med her og bliv klogere!

 

Der kan være mange grunde til, at man vælger at få korrigeret bryster. Mens nogle ønsker mere fylde, ønsker andre en lettere barm, og andre igen vil gerne have mere symmetriske bryster. I dag er det hele muligt, og kvinder er frie til selv at vælge, præcis hvad der passer dem.

 

Det er dog en god idé at lave grundig research, før du får foretaget et indgreb. Ikke mindst spørgsmålet om amning er interessant.

Din krop dit valg – men træf det med omhu

I 2023 er der mange steder, man kan få foretaget brystoperationer. Motiva er blandt udbyderne på markedet, og de støtter 100% op om, at det er din krop og dit valg. Moderne kvinder er således i deres fulde ret til selv at bestemme og træffe beslutninger angående deres egne bryster.

 

Ikke desto mindre bør valget naturligvis træffes med omhu og omtanke. Selv hvis børn ligger en smule ude i fremtiden for dig, kan det være relevant at vide, om, og i så fald hvordan, implantater kan påvirke amning. Her tilbyder Motiva en del information, som du kan blive klogere på lige nedenfor.

Sådan påvirker brystimplantater amningen

Ifølge Motiva lykkes de fleste kvinder med brystimplantater fint med at amme. American Academy of Pediatrics har da også udtalt, at der ikke er nogen grund til, at kvinder med implantater ikke skal amme. 

 

Ikke desto mindre kan operationer med brystimplantater godt forstyrre, hvor optimal amningen er. Det er vigtig viden om amning, som er værd at være opmærksom på. Implantater kan således, ifølge Motiva, reducere eller stoppe produktionen af mælk.

 

Igen, skal det dog siges, at de fleste kvinder med implantater ammer deres børn med succes. Du bør snakke med din kirurg, forud for indgrebet, hvis du gerne vil kunne amme bagefter. Så kan kirurgen nemlig tage særligt hensyn til din situation, så risikoen for problemer ved amning formindskes.

 

Hvis du går med tanker om at få børn, er der mange ting at tænke over, og forholdet mellem brystimplantater og amning er bare én af dem. Vi har mange flere gode råd til gravide, hvis det er dét, du har brug for lige nu.

Seneste indlæg

Tips til en miljøvenlig flytning med Flyttefirma Aarhus

Tips til en miljøvenlig flytning med Flyttefirma Aarhus

Når du planlægger din næste flytning med Flyttefirma Aarhus, kan du tage skridt til at gøre den mere miljøvenlig. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at reducere din flytnings miljøpåvirkning: Downsizing før flytningen Inden du begynder at pakke, tage dig tid til...

læs mere

Skiferien er en fantastisk oplevelse for alle. Men det kan også være farligt, da det indebærer risiko for skader og ulykker på pisterne. At tage sikkerheden alvorligt er derfor vigtigt, og et rygskjold ski kan være en præventiv foranstaltning til at beskytte mod...

læs mere
3 tips til at undgå arbejdsskader på kontorpladsen

3 tips til at undgå arbejdsskader på kontorpladsen

Selvom en kontorplads kan synes som en tryg og behagelig arbejdsplads, er det faktisk et sted, hvor der kan opstå arbejdsskader, hvis du ikke passer på. Mange af os tilbringer en stor del af vores hverdag ved vores skriveborde, og det er derfor vigtigt at tage skridt...

læs mere

Andelsboliger er en populær måde at bo i Danmark. Det er en mulighed for at få en bolig til en rimelig pris, især i store byer. Men hvad skal du gøre, hvis du vil købe en andelsbolig? I dette blogindlæg vil vi tage et kig på fordelene ved at tage et andelsboliglån. Vi...

læs mere

Sølvringe har altid været populære blandt kvinder og mænd i alle aldre. Og med god grund. Disse ringe har en unik skønhed og elegance, der giver dem en plads i smykkeskrinet for enhver stilbevidst person. Men ved du, hvad der gør sølvringe så populære? Hvorfor de er...

læs mere