5 gode råd til den gravide

Det er en smuk og helt enestående tid, når man venter et barn. Der sker helt ubeskrivelige ting med kroppen, og som moder mærker man, hvordan livet vokser i en og man allerede begynder at kende det lille liv, som vokser inde i en.

Men det kan også være hårdt at være gravid. Kroppen forandrer sig, hormonerne svinger og

Spis god og nærende mad

Når du er gravid, skal du populært sagt spise for to. Og selvom man naturligvis vil have de notoriske ’cravings’ fra tid til anden, så er det vigtigt, at man fylder kroppen op med god mad.

Overordnet set går det ud på at spise meget varieret, og på en måde hvor man får en meget planterig kost, som indeholder flere grøntsager end frugter. Man må naturligvis gerne spise kød, men det kan være en fordel at tænke i baner af bælgfrugter og fisk in stedet for klassisk kød. Med hensyn til fisk skal man dog være opmærksom på at vælge en art, som ikke risikerer at have et højt indhold af tungmetaller.

Herudover er det et plus at spise godt med fuldkorn og slukke tørsten i vand. Man kan ligeledes supplere med kosttilskud, men det bør man tale med sin læge om, så man er sikker på, at barnet får den rette næring.

Vær aktiv

Selvom maven vokser, er der ingen, der siger, man skal holde sig i ro. Man skal naturligvis ikke dyrke kampsport eller agere uforsvarligt, men faktisk kan konditions- og styrketræning bevirke, at man får en bedre graviditet, hvor man ikke får samme problemer med ryggen og bækken.

Derudover vil fysisk aktivitet gøre, at man lettere kommer sig efter fødslen, ligesom man kan reducere risikoen for svangerskabsforgiftning og graviditetssukkersyge. Fysisk aktivitet giver mange fordele.

Stress ned

Som gravid kan man let komme ud i situationer, hvor man nemmere føler sig presset. Det kan også være hårdt på kroppen og opslidende mentalt. For ikke alt er rosenrødt. Derfor er det også helt okay at lytte til sine egne behov. Det kan man f.eks. gøre ved at give sig selv god tid til at stresse ned og slappe helt af.

Få akupunktur

Akupunktur kan være som sendt fra himlen, når man er gravid. Det kan være med til at gøre op med kvalme, smerter i bækken, ømhed, åreknuder og meget mere. Der er desværre mange kvinder, der ikke kender til den gode mulighed for at slippe for alle disse negative aspekter, som der også er ved fødslen. Det er en skam.  Udnyt derfor muligheden for akupunktur mod graviditetskvalme.

Nyd det

Det sidste råd er måske ikke det mest praktiske, hvis man lider af kvalme eller har en virkelig dårlig dag. Men man skal huske at nyde sin graviditet. For selvom der er nogle meget sure ting ved at skulle hele forløbet igennem, så bliver det alt sammen opvejet af de små mirakler, som et se sit barn ved scanning, at mærke sparket eller gå og nusse om sig selv og sin smukke mave. Nyd derfor forløbet, tag masser af billeder og skriv evt. i en dagbog, så du kan huske fornemmelsen.