Amning og brystimplantater: Dét skal du vide

Har du brystimplantater, eller overvejer du at få det? Så er det værd at vide, hvordan det kan påvirke en eventuel amning. For kan du amme med brystimplantater, og hvad er i det hele taget the do’s and don’ts? Læs med her og bliv klogere!

 

Der kan være mange grunde til, at man vælger at få korrigeret bryster. Mens nogle ønsker mere fylde, ønsker andre en lettere barm, og andre igen vil gerne have mere symmetriske bryster. I dag er det hele muligt, og kvinder er frie til selv at vælge, præcis hvad der passer dem.

 

Det er dog en god idé at lave grundig research, før du får foretaget et indgreb. Ikke mindst spørgsmålet om amning er interessant.

Din krop dit valg – men træf det med omhu

I 2023 er der mange steder, man kan få foretaget brystoperationer. Motiva er blandt udbyderne på markedet, og de støtter 100% op om, at det er din krop og dit valg. Moderne kvinder er således i deres fulde ret til selv at bestemme og træffe beslutninger angående deres egne bryster.

 

Ikke desto mindre bør valget naturligvis træffes med omhu og omtanke. Selv hvis børn ligger en smule ude i fremtiden for dig, kan det være relevant at vide, om, og i så fald hvordan, implantater kan påvirke amning. Her tilbyder Motiva en del information, som du kan blive klogere på lige nedenfor.

Sådan påvirker brystimplantater amningen

Ifølge Motiva lykkes de fleste kvinder med brystimplantater fint med at amme. American Academy of Pediatrics har da også udtalt, at der ikke er nogen grund til, at kvinder med implantater ikke skal amme. 

 

Ikke desto mindre kan operationer med brystimplantater godt forstyrre, hvor optimal amningen er. Det er vigtig viden om amning, som er værd at være opmærksom på. Implantater kan således, ifølge Motiva, reducere eller stoppe produktionen af mælk.

 

Igen, skal det dog siges, at de fleste kvinder med implantater ammer deres børn med succes. Du bør snakke med din kirurg, forud for indgrebet, hvis du gerne vil kunne amme bagefter. Så kan kirurgen nemlig tage særligt hensyn til din situation, så risikoen for problemer ved amning formindskes.

 

Hvis du går med tanker om at få børn, er der mange ting at tænke over, og forholdet mellem brystimplantater og amning er bare én af dem. Vi har mange flere gode råd til gravide, hvis det er dét, du har brug for lige nu.