Tag på alternativ sommerferie med familien

Sommerferien har ramt Danmark og mange børnefamilier skal måske til at nyde lidt kvalitetstid sammen enten i det danske sommerland eller rundt omkring i den store verden. Måske er din familie ved at løbe tør for idéer til den gode ferie, og derfor er der her noget inspiration til jer.

Den aktive ferie

En god måde, at bruge feriedagene på er ved at nyde nature i Danmark eller i et andet naturskønt land. Og en god måde at gøre dette på er gennem en aktiv ferie, eventuelt i form af cykel- eller vandreferie. Det er muligvis en ferietype der egner sig bedst til familier med børn af en vis alder, såvel som den måske skal justeres til dem, hvor børnene ikke just kan cykle landet tyndt. Men det kan I altid regulere under planlægning efter, hvilke behov I vurderer. Hjemmefra kan I altså planlægge en rute, måske igennem Danmark eller dele af dette, som I vil cykle eller vandre igennem. Her kan I med fordel planlægge og booke overnatningerne på forhånd, så i ikke skal forholde jeg til dette under turen, og kan koncentrere om at se på landskab og måske udfordre konditionen en smule. Hvis I oplever problemer med planlægningen, findes der med stor sikkert diverse rejseguides og måske endda planer, som I kan bruge som reference og drage inspiration fra.

I forhold til bagage, skal der måske pakkes lidt primitivt, så I kan have jeres ting med jer, når I er på farten. De ting I ikke skal have med kan i dog trygt lade blive derhjemme, hvis I har et overvågningskamera, så I kan holde øje med huset derhjemme fra jeres telefon. Hvis I ikke overvågning og ikke har en plan om at anskaffe dette i den nære fremtid, kan I også nemt lave en aftale med naboen om at holde lidt øje med jeres hus.