Søger du hobby? Bliv lystfisker

Hobbyer er et ret sjovt fænomen, for de giver livet værdi på en måde, som visse personlige mål ikke gør. Har du et mål om at være retskaffen, barmhjertig eller velgørende, måler du hele tiden dig selv ud fra situationer, hvor du har fejlet, når det kommer til at udvise en bestemt adfærd. Ved hobbyer ser du i stedet på de ting, du har opnået og endda gjort godt – fx at samle en hel by med legoklodser.

Find en hobby

Føler du generelt, at livet mangler indhold? Sådan kan du sagtens have det, selvom du har en familie, du elsker. Måske har du brug for en interesse, du kan dyrke for dig selv, når du en sjælden gang kan afsætte et par timer eller måske endda en hel dag til andet end arbejde og børnepasning. Men hvad for en hobby skal du starte på? Du kunne fx overveje at blive lystfisker, hvis du ønsker at finde roen.

Tænk på, hvad du kan lære

Måske tænker du, at der er for meget at sætte sig ind i, hvad lystfiskeri angår, til at du kan lære det nu så ”sent” i livet. Hvis du har den attitude, så prøv at vende den på hovedet: Tænk på, hvor mange ting du kan se frem til at lære, og hvor mange timer du kan bruge på at nørde med fiskegrej. Ønsker du at få en lille indføring i, hvordan fx nogle blink adskiller sig fra andre, så læs de mange guides her.

Noget bider på til sidst

Som lystfisker må du af og til gå hjem uden at have fanget noget, hvilket kan virke demoraliserende. Men som sagt er det ved en hobby succeserne, du tænker på – ikke nederlagene. Og på et tidspunkt vil der være noget, der bider på krogen. Når det sker, så kan du godt lige klappe dig selv på skulderen.