Skal du til nytårsfest, men tidligt op d. 1? Ingen problemer!

Når man tænker på nytår, tænker man nok også på at komme ganske sent i seng og stå ganske sent op. Det er nok ikke helt skævt at antage eller påstå, at netop nytårsaften er den aften på hele året, hvor vi alle i gennemsnit går senest i seng. Og mon ikke, den første dag i det nye år er den dag, hvor vi alle i gennemsnit står senest op? Det skulle i hvert fald ikke undre. Af den grund kan det godt virke som lidt af et problem, hvis du skal tidligt op, for eksempel for at arbejde. For i nogle stillinger er det jo ikke helt til at komme udenom. Heldigvis er der råd for det.

Hold igen med alkoholen

Alkoholfri vin er kommet for at blive, og det samme er alkoholfrie øl, alkoholfri gin og alkoholfrie drinks. Et råd om i det mindste at skære toppen af alkoholindtaget er nok ikke den store overraskelse at få, når det handler om at holde sig klar til dagen efter. For hvis der er noget, som kan gøre det til en kamp at komme ud af sengen, så er det da en ordentlig omgang tømmermænd, som får hovedet til at snurre og trykke godt og grundigt, hvis dets position rykkes bare én grad fra vandret. Derfor er det ikke nødvendigt at holde sig helt fra vinen, men lidt alkoholfrie udgaver skærer næppe nogen sjov af festen.

Sov, når du sover!

Når du så på et tidspunkt har fået dig lagt i seng (optimalt set ikke alt for sent, men man skal jo heller ikke gå alt for meget på kompromis med en god fest…), så sørg for at skabe de bedst tænkelige omstændigheder for din søvn. Det vil sige mørke og stilhed. Her er mørkebriller eller mørklægningsgardiner samt ørepropper essentielt.

God fest og godt nytår!