Skal dit barn have sit livs oplevelse?

Der er i dag mange unge mennesker, der hungrer efter at komme ud at opleve noget nyt. Og allerede fra en ung alder føler de sig klar til for en stund at forlade reden for at prøve at stå på egne ben og leve det selvstændige liv. Derfor er der rigtig mange, der får stor glæde af et år eller to på en god efterskole.

Her er der nemlig tale om et sted, hvor læringen selvfølgelig er i fokus som i den normale folkeskole, men hvor der også inddrages yderligere aspekter såsom samarbejde, kammeratskab og ikke mindst det at prøve kræfter med det mere voksne liv.

Hvordan skal jeg vælge efterskole?

Hvis det er noget, det unge menneske hjemme hos dig også gerne vil kaste sig over, så er der rigtig mange forskellige efterskoler at vælge mellem. Og det kan derfor være svært at vide, om I træffer det rette valg. Så hvordan skal jeg vælge efterskole, spørger du måske dig selv om.

Det er et vigtigt valg, det handler om mange måneder af livet. Derfor kan det være en fordel at søge vejledning hos andre, der har valgt efterskole eller online, hvor der findes flere guides.

Vigtige overvejelser

Først og fremmest er det dig vigtigt at gøre sig det klart, om der skal være et bestemt tema på den efterskole, I søger. Er dit barn meget interesseret i sport, kan det for eksempel være en god ide med en efterskole, der har fokus på sport og det aktive liv. Og det samme gør sig gældende med andre hobbies som blandt andet musik, udeliv, religion og meget andet.

Hernæst skal I gøre jer nogle overvejelser om blandt andet distance, beliggenhed, andre muligheder for aktiviteter og valgfag på skolen. Det er nemlig alt sammen noget, der kan være udslagsgivende for både forælder og barn.