Skab god kontakt med dit barn

De første år som mor og de første år i et barns liv er altudviklende, utrolig vigtigt, særligt, smukt, hårdt og relationsskabende. Man skal gerne starte den hjertelige, moderlige og tryghedsskabende kontakt, helt fra børnene er spæd.

Vikler og bæreseler

En god metode til at komme helt tæt på hinanden fra start er med hud til hud metoden, hvor mor og barn eller far og barn ligger helt tæt sammen, med kun den rene hud liggende imellem. På den måde forlænges den kropskontakt, som blev igangsat, da barnet voksede sig stort ud af næsten ingenting inde i maven. Hud til hud kan virke beroligende på barnet, fordi det her kan mærke alt, hvad trygheden i mors eller fars favn indebærer.

Helt fra den tidlige alder kan man også udvikle løftningen med vikle eller bæresele, som ergonomisk støtter godt op om kroppen, uanset barnets alder. Smukke seler og vikler i de fineste mønstre og farver kan findes på www.vikleliv.dk. Med en snøret vikle vil man på den måde fortsat være helt tæt med sit barn i alle løft. Bæreselen har mere den faste form, og kan derfor være hurtigere at få monteret, hvis man ikke rigtig er til viklearbejdet. Begge muligheder skaber fri bevægelighed til arme og hænder, så barnet trygt kan sidde og kigge med på alt, hvad bæreren foretager sig.

Øjenkontakt

En anden ting man kan huske at gøre, for at komme endnu tættere på sit barn er at øve god øjenkontakt, og på den måde se kærligt på barnet og kigge længe, med smil og ro i ansigtet. På et tidspunkt vil barnet måske søge væk, dreje hovedet og bryde øjenkontakten, og dette kan være et sundt tegn på et ønske om at holde pause fra det intense øjeblik. Men hvis det lykkes, kan man føle, man kigger på sit barn ind i sjælens dybde.