Sådan vedligeholder du dit tag

Taget er nok et af husets vigtigste konstruktioner. Selvom det måske kan virke som et stort projekt at vedligeholde dit tag, så kan du faktisk spare penge, hvis du løbende er opmærksom på tagets tilstand. Hvis du vedligeholder dit tag tilstrækkeligt, så kan et tag faktisk holde i mange år, så det er en særdeles god investering. Læs mere om vedligeholdelsen af dit tag her. 

Pas på algerne og mosen 

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der ikke opstår fugt på dit tag. Dette kan eksempelvis ske, hvis der falder blade ned på taget, som til sidst vil samle sig i bunker på taget. Problemet med fugten på dit tag er, at der på denne måde vil forekomme alger og mos. Her kan du få hjælp med Algebehandle tag, som ikke blot forlænger levetiden på taget men også udseendet af taget. Sørg derfor at beskære træer, som kan forårsage, at dit tag bliver tildækket af blade. 

Være opmærksom på tagrenderne 

Det er også vigtigt, at du tjekker tagrenderne regelmæssigt. Tagrenderne er faktisk den del af taget, som bliver mest udsat for snavs som blade og andet skidt. Derfor er det en god idé at rense tagrenderne et par gange om året for at sikre, at snavset bliver fjernet og ikke ruster. Rusten kan forekomme, når bladene rådner i tagrenderne. 

Små revner skal også undgås 

Derudover skal du også være opmærksom på, om dit tag fortsat er tæt og intakt. Tjek regelmæssigt omkring din skorsten, da der her nemt kan opstå utætheder. Ydermere har de fleste tag i dag et undertag – her skal du også tjekke efter revner og huller. Hvis der opstår huller eller revner her, kommer der nemlig nemt fugt eller skimmelsvamp i huset, hvilket er skadeligt for dit helbred, da det bidrager til dårligt indeklima.