Sådan giver du dit hjerte et sundere liv

Hjertet er ét kroppens allervigtigste organer. Hjertet skal nemlig have nok ilt at arbejde med, for at forhindre blodkarrene i at blive indsnævret. Sker dette alligevel, øges risikoen også dannelse af blodprop. Et højt kolesteroltal og forhøjet blodtryk er årsager til hjerte-kar-sygdomme – men disse kan faktisk ændres, hvis blot du gør en indsats for at ændre din livsstil. I denne artikel kan du læse tre tips til, hvordan du giver dit hjerte et sundere liv.

Fokusér på en sundere kost

Sund kost er godt for dit hjerte. Det er vigtigt, at du tænker over de fedtstoffer, du indtager. De mættede fedtstoffer fra fx mælk, ost, smør og kød, bør udskiftes med de umættede fedtstoffer. Disse finder du i planter, fisk, olivenolie, nødder, frø, avokado m.m. Derudover bør du spise massevis af fisk, fuldkorn, frugt og grønt. Med andre ord er det altså rigtig godt at spare på salt og sukker, mens du spiser madvarer med mindre fedt i. Som supplement kan du tage kosttilskud til hjertet, men husk nu, at kosttilskud til dit hjerte aldrig kan erstatte din daglige diæt. Du må altså kun tage kosttilskud til hjertet som en ekstra del af din kost.

Dyrk masser af motion

Motion er godt for både krop og sind, og dit hjerte kan også ret så godt lide det. Motion og bevægelse sænker dit blodtryk, og giver dig en sundere livsstil. Dog går kost og motion hånd i hånd, så husk at selvom du motionerer nok så meget, skal du også spise sundt. Gå eller løb nogle gode, lange ture. Tag en ven eller et familiemedlem med – det kan være sjovere at dyrke motion i fællesskab.

Kvit cigaretterne

Ryger du? I så fald bør du kvitte cigaretterne med det samme, da disse kan øge din risiko for åreforkalkning og blodpropper i hjertet. Det samme gælder faktisk med passiv rygning.