Sådan skaber du struktur i en hverdag som børnefamilie

I en børnefamilie er der som regel mange forskellige ting at se til. Derfor er det også nogle gange svært at forsøge at danne noget struktur og gode vaner.

Heldigvis findes der forskellige hjælpemidler til, hvordan du i en børnefamilie skaber overblik og struktur i din hverdag. Det bliver du meget klogere på her.

Hæng en stor, fælles kalender op

Det svære ved at skabe struktur i en børnefamilie er ofte, at alle har hver sine planer, aftaler og ting at nå. Derfor er det nogle gange besværligt at skabe nogle faste rutiner og vaner. Desuden er det svært at holde styr på, hvem der laver hvad og hvornår. Derfor er det en stor hjælp med en fælles kalender et sted.

Hvis du hænger en stor kalender op, har alle mulighed for at skrive planer og aftaler derpå. Derfor er det langt nemmere at danne et overblik. Det bliver lettere at se, hvornår alle er hjemme eller ude at lave noget. Det kan en opslagstavle også bruges til, hvis du gerne vil hænge noget op, der er lidt flottere at se på. En opslagstavle kan nemlig også pyntes med billeder, gamle ferieminder m.m.

Gør brug af en magnettavle til børn

Hvis du har små børn, så er det ikke fordi, at en opslagstavle eller kalender gør den store forskel for dem. I stedet er det en god idé at finde på et mere børnevenligt alternativ. Hvis du bruger en magnettavle med tilhørende magneter, har du mulighed for at hjælpe dine børn med at danne et overblik over hverdagens forskellige rutiner.

En hel masse ord og lister på en opslagstavle hjælper ikke dine børn. Men det gør nogle magneter med forskellige illustrationer på. Du finder en magnettavle børn her.

Lav nogle faste fællesaktiviteter

I en børnefamilie hvor der sker alt muligt hele tiden, så er det rart med nogle faste ting og aktiviteter at samles om. Det gør nemlig, at der alligevel kommer noget struktur og rutine. Det kan f.eks. være, at du og din familie aftaler, at alle laver aftensmad sammen hver onsdag. Det kan også være, at alle går en tur sammen søndag. Det kommer helt an på, hvad du og din familie foretrækker at lave sammen.

I hvert fald er det en fordel med nogle aktiviteter, der samler jer på nogle faste tidspunkter hver uge.