Når ægteskabet tager en drejning

Kærlighedens veje er uransagelige, derfor bliver vi kærester og gift, lever et godt liv, og pludselig er alt ikke længere, som det plejede at være. I nogle ægteskaber hører kærligheden derfor op, og det kan synes bedre at gå hvert til sit, således begge parter kommer til at opleve en fremtid, hvor de får mulighed for at møde en anden, de kan dele livet med.

Skilsmisse er derfor en helt naturlig ting af det moderne liv, og alle ægtefæller har ret til separation. Derfor er det ikke noget, der bør føre til uenighed og uvenskab, men alligevel går det ikke altid helt gnidningsfrit i processen. Når der er følelser indblandet, kan det være ømtåleligt.

Sørg for en ordentlig skilsmisse med hjælp fra en advokat

Der kan nemlig være mange tråde mellem parterne, der efter mange år pludselig skal bindes op og især inden for det økonomiske, kan det have konsekvenser, som kan være svære at acceptere. Men den dag en separation indgives, ophører det økonomiske fællesskab, og efter 6 måneder har parterne ret til en skilsmisse mod den andens vilje.

Er I enige om en skilsmisse kan det ske straks, hvis ikke der er børn i husstanden under 18 år. Er der det, skal I gennemgå en 3 måneders refleksionsperiode og efterfølgende genansøge om skilsmisse. Er dette noget, du ønsker kyndig vejledning I, kan du søge hjælp hos en advokat.

Det er vigtigt at overholde gældende lovgivning under en bodeling

Når alt dette er på plads, kan der være tale om en bodeling.

Til denne proces bør du under alle omstændigheder gøre brug af en dygtig advokat, idet der er nogle retningslinjer, der skal overholdes – det kan for eksempel være en advokat Herning, hvis I bor i Midtjylland. Under en bodeling gøres både formue og gæld op og fordeles mellem parterne efter praksis og lovgivning.