Få hjælp til dit misbrugsproblem eller hjælp din pårørende med misbrugsbehandling

Misbrug er utroligt ødelæggende på mange måder; og det kan være utroligt svært at finde modet til at spørge om hjælp, da det for mange også inkluderer en masse skam. Derfor er det i høj grad pårørende, der hjælper misbrugere med at få den rette hjælp. Hvis du enten selv er misbruger eller hvis du er pårørende til en misbruger, så kan du med fordel søge misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien.

Benyt dig af deres døgntelefon

Er du i tvivl om, hvordan du skal håndtere dit eget misbrug eller din pårørendes misbrug, så kan du også benytte dig af Behandlingscenter Stiens anonyme døgntelefon. Her kan du få gratis rådgivning i forhold til, hvordan du skal gribe sagen an med misbrugsbehandling.

At få hjælp til en pårørende med et misbrug kan særligt være en svær situation at navigere, da det nemt kan føles som om, du overtræder dennes grænser. Dog er det vigtigt at huske, at det er for deres eget bedste, da misbrug kan gå ind og ødelægge ens liv helt fra ens fysiske velbefindende, men også ens sociale liv og økonomiske stabilitet. Mange ender nemlig med at skubbe sine venner og familie fra sig, man risikerer at miste sit job og dermed sin faste indkomst, og så kan man ikke længere betale ens regninger. For nogen kræver det, at de kommer derhen, før de indser, at de har et problem; hvis du venter så længe, så er der dog ikke meget liv at komme tilbage til, hvorfor det kan gøre en verden til forskel at være ude i god tid med misbrugsbehandling.

Misbrugsbehandling er en svær kamp

For mange vil misbrugsbehandling være en svær kamp. Derfor er det vigtigt at søge hjælp til at tage den – på den måde mindsker du tilbagefald, og du vil også kunne gøre det på sikker vis.

Selvom det at ”tage en kold tyrker” er blevet en populær måde at omtale afvænning, så er det ikke den bedste måde at håndtere din misbrugsbehandling. Det kan nemlig være farligt at gå på afvænning, blandt andet fra alkohol. Her risikerer du nemlig at dit kredsløb bryder sammen, hvis du ikke gør det på den rette måde. Hos behandlingscenter Stien er du under opsyn, i tilfælde af at du skulle blive syg, mens du er på afvænning, og de hjælper dig også med at være på den rette sti.