Efterskolen til dit barn

Er dit barn ved at være i en alder, hvor en efterskole er begyndt at være relevant at overveje? Så er du kommet til det rigtige sted. Efterskoler er nemlig en fantastisk mulighed for at udvikle sig, både socialt, fagligt og personligt.
Der er dog rigtig mange overvejelser, man skal gøre sig, når man skal vælge efterskole. Her er et par spørgsmål, som du bør stille dig selv, inden du træffer din endelige beslutning:

1. Hvilke behov har mit barn?

Først og fremmest bør du overveje, hvilke behov dit barn har. Går dit barn f.eks. til en fritidsaktivitet, og ønsker at fortsætte med det? Eller har dit barn en læringsmæssig udfordring, og har brug for et større fokus på fagligheden? Eller ønsker i en kristen efterskole? Så kan i se her. Når du kender dit barns behov, kan det være nemmere for dig at finde efterskoler, som kan dække dine behov. Få fat i en efterskole-konsulent, så er du sikker på at få den nødvendige hjælp til at finde den rette efterskole til dit barn.

2. Hvilke krav stiller jeg til faglighed og socialt miljø?

Det er vigtigt, at du og dit barn er trygge ved de fag, som der bliver undervist i. Hvis I ikke er trygge ved dem, kan det blive en ærgrelse, hvis I vælger at sende jeres barn på en efterskole. Derudover er det vigtigt, at du og dit barn er trygge ved det sociale miljø på efterskolen. Det er nemlig vigtigt for dit barns udvikling, at han eller hun ikke står alene i den første tid.
Når du har besvaret de to spørgsmål, er du klar til at finde frem til den rigtige efterskole til dit barn. Når du har fundet den rigtige efterskole, kan du sørge for, at dit barn føler sig tryg og godt tilpas, og måske får han eller hun udviklet sig på flere områder, end du havde regnet med.