3 tips til en grønnere familiehverdag

Ønsker du at leve en grønnere og mere vedvarende livsstil, men synes det kan være svært med en hel familie? Der er meget at se til og mange behov at tage højde for, når man har børn. Læs med her hvis du har brug for tips til, hvordan man let kan gøre familiehverdagen lidt grønnere!

Effektive transportmidler

Når først man har vænnet sig til at have bil, kan det godt blive en vane at vælge den, hver gang man skal nogle steder hen – selv hvis distancen er meget lille. Hvis man skal køre rigtig langt på arbejde, giver det selvfølgelig god mening at benytte sig af bilen, men der er ingen grund til at køre børnene i skole eller børnehave, hvis det kun ligger nogle minutter på cykel fra jeres hjem. Benyt offentlig transport eller cykler så ofte, som det er muligt. I stedet for en bil kunne man også skifte over til en elcykel. Søg efter elcykler 45 km t og se de mange muligheder af cykler, der faktisk kan transportere dig ret langt, ret hurtigt. Elcyklen er bedre for miljøet end bilen, og du kan cykle på arbejde uden for meget sved under armene!

Læg en madplan

I børnefamilier kan det altid være en rigtig god idé at lægge en madplan. Det kan nemlig spare en masse tid, energi og penge at have forberedt og handlet til ugens måltider, og det er en rigtig god måde at undgå madspild på! Når du laver madplanen, så husk gerne at udnytte de gode råvarer, der er i sæson, og tag også gerne højde for, hvad der snart skal spises fra fryseren eller køleskabet, inden det bliver dårligt.

Benyt genbrug

Nye møbler til hjemmet? Legetøj til børnene eller grej til køkkenet? Find det i genbrug til lavere pris og hjælp planeten ved at nedsætte overforbrug.