3 råd til dig, der har astma

Vi kan alle have nogle ting, der kan påvirke vores hverdag, på forskellige måder. Det kan for eksempel være ting, som ledsmerter eller muskelsmerter. Det kan også være astma. Uanset hvad, så kan det være frustrerende, hvis det påvirker en og de ting, man skal igennem, i hverdagen. Hvis du døjer med astma, så kan du her få tre råd, der kan hjælpe dig med din astma, i hverdagen. En mulighed kunne være en astmainhalator. Du kan eventuelt også læse mere på https://apopro.dk/saadan-virker-en-astma-inhalator


Husk at tage forbi lægen 

En ting, der er vigtig at huske, når du har astma, er at tage forbi lægen, til kontrol. Lægen kan hjælpe dig med at sørge for, at astmaen ikke fylder så meget, i din hverdag. Lægen vil samtidig også kunne give dig rådgivning og sørge for, at du får den rette behandling, for eksempel med en astmainhalator. Så husk at tage forbi lægen til kontrol, hvis du døjer med astma. 


Bevægelse og motion

En anden ting du kan gøre, er at sørge for at bevæge dig og dyrke motion. Når man har astma, kan man sagtens dyrke sport og motionere, især hvis man får den rette behandling. At få pulsen op er godt for kroppen. Bevægelse og motion kan faktisk også være med, til at mindske din astma. Når du dyrker motion, skal du huske at gøre det, i dit eget tempo. 


Find ud af, hvad der forværrer din astma

Udover at bruge en astmainhalator og sørge for at bevæge sig, er det også en god ide at finde ud af hvad, der forværrer din astma. Hvis du for eksempel er allergisk overfor noget, kan det være med til at forværrer din astma. Det kan være, at du er allergisk overfor støv eller hår fra dyr, så er det en god ide at prøve at undgå dette.