3 gode gaveideer til børn

Dette indhold er sponsoreret.

Børn lærer bedst gennem leg. Derfor er det vigtigt, at du giver dem legetøj, som kan hjælpe dem med at fremme deres færdigheder. Deres motorik, kreativitet, logiske sans og mange andre elementer kan stimuleres gennem leg, og det giver barnet de bedste muligheder for, at få en god start på livet.

Legetøj behøver ikke være hverken dyrt eller fornemt. Børn er heldigvis ligeglade med den slags, og kan underholdes af alverdens muligheder. Her får du tre eksempler på fantastisk legetøj, børn vil elske.

Livagtige dukker giver livagtige oplevelser

Dukker er et klassisk stykke legetøj for især piger. Mange ser det som en måde, hvorpå piger øver sig på at passe på et barn, men du kan også se det som en måde, hvorpå barnet kan efterligne de voksne, som det ser op til. Når mor giver lillebror eller -søster mad, kan storesøster give sin dukke mad og så videre.

Barnet kan på den måde føle sig tættere på sine forældre, og det kan ’genspille’ scenarier, som det har set spille sig  ud i hjemmet. En dukke kan dermed være en mulighed for at lære barnet om, hvordan man for eksempel må behandle en yngre søskende, eller det kan være en måde at inkludere barnet i dagligdagsaktiviteter.

Hvis du leder efter livagtige dukker, kan du købe Asi dukker til gode priser.

Former og farver er gode for udviklingen

Farverige dyr har altid været et hit hos børn, og det er et velkendt faktum, at især små børn har godt af at udforske en masse forskellige former og farver, som de kan interagere og eksperimentere med.

Ting som billedbøger og klodser er derfor solide gaver til de helt små børn. En lille dreng eller pige kan grine og fascineres af de spændende dyr, med deres mange spøjse lyde i en billedbog, og de kan gruble over, hvilke huller en klods nu passer i. Det kan fremme både fingermotorik og den spæde start på barnets logiske sans.

Alt der opfordrer til bevægelse er godt

Der findes mange forskellige former for legetøj på markedet, som hjælper børn med at udvikle deres motorik og bevæge sig. For ældre børn er der klassikerne, som trampoliner, cykler og rulleskøjter. For den mindre aldersgruppe er der dog også mange muligheder, selvom de måske ikke er helt sikre på benene endnu.

Der findes mange små versioner af biler og cykler, hvor barnet kan sidde og skubbe sig af sted med benene. Især cykler for de helt små kan være gode for deres balanceevne.