11 (1)
11 (1)

Nemme Muslibar – Lav din egen lækre snacks…

Nemme Muslibar – Lav din egen lækre snacks…

Opskrift på Nemme Muslibar

Det skal du bruge:

1dl Honning

4 dl Harvegryn

2 spsk. Græskarkerner

2 spsk. Frø – hør/sesam.

1 dl Mandler

1 dl Blandet nødder – Hassel, pistacie, peanuts m.m.

1dl tørret frugt – abrikoser, tranebær, rosiner

Evt. 1 dl Hakket 70 % mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Mandler og nødder ristes på en pande indtil farven er let gylden.  Hak nødder, mandler, kerner og tørret frugt.

Kom blandingen ned i en skål. Smelt honningen en gryde. Honningen må ikke koge. Tilsæt havregrynene først og rør dem rundt i honningen til det hænger sammen. Tilsæt resten af ingredienserne. Det hele blandes sammen til en klistret masse. Har du valgt at tilsætte mørk chokolade, skal det også hakkes og kommes i nødde -blandingen.

Tilsæt evt. lidt mere honning, hvis massen ikke klistrer nok sammen. Men pas på med at bruge for meget honning, da det gør Muslibar meget sød i smagen. Blandingen lægges på bagepapir og formes til en firkant. Læg bagepapir over massen – så den er helt dækket til.

Nemme Muslibar

Du kan også fordele massen i en springform foret med bagepapir. Musli – massen lægges nu i fryseren til afkøling – Når den er helt kold og hård kan den skæres i mindre stykker.  Pak stykkerne ind i film eller madpapir og opbevar dem i en lufttæt beholder i fryseren. Nemme Muslibar – helt uden tilsat fedtstoffer eller mel.

Tips:

  • Nydes kort efter de er taget ud af fryseren.
  • Du kan tilsætte krydderier efter smag – prøv med kanel eller anis
  • Du kan også prøve at tilsætte kokosmel til dine muslibar eller overtrække dem med chokolade efter afkøling.
Del med Venner det hjælper
Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on StumbleUpon0Share on Facebook7

Efterlad en Kommentar